<div style='color: #000;'>Corona-update: we zijn geopend</div> <div style='color: #000;'>Corona-update: we zijn geopend</div>

Voedselbank Den Bosch in actie tegen eenzaamheid. Schrijf je in voor de training!
Voedselbank Den Bosch in actie tegen eenzaamheid. Schrijf je in voor de training!
 
Eenzaamheid en armoede gaan vaak samen. Want door armoede heb je veel minder mogelijkheden om mee te doen. Voedselbank Den Bosch attendeert daarom haar cliënten op een training tegen eenzaamheid. De training heet ‘Meer contact’ en is tot 1 maart gratis te volgen.
 
In Den Bosch draait de Bossche Coalitie Eenzaamheid een proef met de (online) training tegen eenzaamheid. In de week van 6 januari publiceert Bossche Omroep een artikel over deze training. Ook Voedselbank Den Bosch haakt er graag op in. Voedselbank-voorzitter Frans Koeman legt uit waarom: ‘Wij als Voedselbank vinden het belangrijk onze cliënten te ondersteunen in zelfredzaamheid. We wéten dat eenzaamheid een groot probleem is bij deze doelgroep. Misschien zitten er in onze doelgroep mensen bij die baat bij hebben bij deze training.’ De Voedselbank doet daarom in de week van 6 januari flyers (zie afbeelding) in alle voedselpakketten.
 
Hoe werkt het?
 
Als deelnemer aan de training ontvang je twee maanden lang elke dag een e-mail met daarin informatie, bewustwordingsoefeningen en praktijkopdrachten. De praktijkopdrachten doe je in je eigen omgeving buiten de deur. Een praktijkopdracht kan bijvoorbeeld zijn ‘maak eens oogcontact met een onbekende’ of ‘knoop een praatje aan met iemand die je niet kent’. Mensen die eenzaam zijn, ervaren hier vaak drempels in. De training is gebaseerd op wetenschappelijke principes. Als deelnemer krijg je inzicht in het mechanisme áchter eenzaamheid en leer je hier effectief mee om te gaan.
 
Meedoen?
 
Bent je cliënt van de Voedselbank? Dan kan ook jij tot 1 maart gratis meedoen met deze proef. Het kost je nooit meer dan 10 minuten tijd per dag en het is leuk om te doen. Je hebt recht op persoonlijke ondersteuning via whatsapp of e-mail. Het enige dat je nodig hebt is, een computer tablet of telefoon om e-mails te ontvangen. Schrijf je nu in via: https://www.over-ons.nl/zo-krijg-jij-meer-contacten.html

Deel dit nieuws