<div style='color: #000;'>Corona-update: we zijn geopend</div> <div style='color: #000;'>Corona-update: we zijn geopend</div>

Persbericht   30 november 2016

Het Oranje Fonds schenkt € 30.000 aan de Voedselbank Den Bosch e.o.

Het Oranje Fonds heeft de Voedselbank Den Bosch e.o. een bedrag van € 30.000 toegekend. Mede  dankzij dit bedrag kan er een koel/vriesauto worden aangeschaft.

Hiermee kan per rit 3.500 kg voedsel op een voedselveilige manier worden vervoerd. Vanaf het ophalen van voedsel bij de gulle gevers tot en met het brengen naar de uitgiftepunten.

Het stelt de Voedselbank mede in staat om wekelijks ruim 450 voedselpakketten uit te delen.

De vrijwilligers van de Voedselbank zijn blij met iedere dankbetuiging die ze van de cliënten ontvangen. Zoals dit compliment van een mevrouw die voor de tweede keer een pakket kwam ophalen:

“ Ik ben zo blij met de stap die ik heb gezet naar de Voedselbank. Ik ben erg blij met alles wat ik krijg en vooral met de manier waarop ik me hier welkom voel. Ik heb er vreselijk tegenop gezien.”

Ook de Lionsclub ‘s-Hertogenbosch en de Stichting Dynamis steunen de Voedselbank  bij de aanschaf van een koel/vries auto met een gulle gift.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.

Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Noot voor de redactie, voor meer informatie

 

Hetty Möller, penningmeester Voedselbank Den Bosch e.o.  06-44302030

Nerina Vilchez ,  adviseur publiciteit Oranje Fonds 030-2339348